torsdag 22 maj 2014

Kärleken är fri!

För er (inbjudan riktar sig till yrkesverksamma och ideella aktörer) som har möjlighet att gå (13 juni) så rekommenderar jag verkligen denna utbildande teater om hedersrelaterat våld och förtryck. Såg själv delar av den idag och anser att alla inom socialt arbete bör ta del av föreställningen!

Teaterföreställningen är en del av Arvsfondsprojektet Kärleken är fri som syftar till att nå barn och unga som lever med hedersrelaterade begränsningar och informera om deras rättigheter. Projektet är ett samarbete mellan Rädda Barnen, Länsstyrelsen Östergötland och Folkteatern i Gävleborg.

Teaterföreställningen Kärleken är fri handlar om individens rättighet att välja identitet och grupptillhörighet i relation till kärlek, familj, kultur och samhälle. Det handlar om ungas rättigheter till sin kropp, sin sexualitet och att själva få välja partner. Även om det främst är flickor som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck så har föreställningen även med pojkarnas perspektiv – både i egenskap av förövare och utsatta - samt hur det kan vara att leva som hbtq-person inom en hederskontext.

Mer info och anmälan finns på länken nedan:


Origostockholm


http://dinarattigheter.se/

 

4 kommentarer: